Groene decoratieve elementen in lichte woonkamer

Groen is sinds 2017 dé trendkleur bij uitstek. Geen wonder! Het bekende Pantone Instituut voor kleuren koos immers de kleur “Greenery” als trendkleur van het jaar. Sindsdien heeft de frisse tint zijn weg gevonden naar onze interieurs. Er is geen andere kleur die we meer associëren met leven en groei. Groen staat symbool voor een nieuw begin en dat is waarschijnlijk de reden waarom de kleur zo populair is. De kleur heeft een harmoniserend en rustgevend effect – perfect in te zetten voor de decoratie in je huis dus. Daarom hebben onze interieurspecialisten de mooiste ideeën met verschillende tinten groen voor je verzameld. Check onze creatieve tips voor groene decoratie en laat je meevoeren door het verlangen naar meer natuur, kleur en frisheid in huis!

Haal de natuur in huis met groene decoratie

Vul jouw stedelijke levensstijl aan met frisgroene decoratie. Laat je stadsappartement rust en zuurstof ademen door groen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor behang met botanische patronen. Groen heeft een verkwikkende en harmoniserende werking en is daarom perfect voor een decoratie die jou in contact brengt met de natuur en het leven.

Leuk weetje: wist je dat de oorsprong van het woord groen terug te voeren is op de term “ghro”? Dat betekent zoiets als groei.

Vijftig tinten groen: groene decoratie in diverse nuances

De secundaire kleur groen is een mengsel van geel en blauw en heeft daardoor een zeer uitgebreid kleurenspectrum. Dit varieert van smaragdgroen of sappig appelgroen tot donker dennengroen. Voor elke smaak is dus de juiste kleur groen te vinden. Als je het bijzonder contrasterend en kleurrijk wil hebben, is een helder limoengroen de beste keuze. Een matte groentint daarentegen geeft je kamer een rustige en opgeruimde uitstraling. Laat je overtuigen door de grote verscheidenheid aan kleuren en vind de groentint die bij jou past!

Trendsetters & klassiekers: decoratie in mintgroen

Decoratie in mintgroen zorgt voor een lentesfeer met een frisse lichtheid. Mintgroen bestaat voornamelijk uit groen en wit met een vleugje blauw. Door deze mix straalt decoratie in mintgroen een en al frisheid uit. In de warme zomermaanden geven we ook de voorkeur aan pastel mintgroen en laten we ons interieur met deze frisse kleur tot leven komen. Decoratieve kussens, lichte plaids en vazen in mintgroen kunnen perfect gecombineerd worden met witte muren en een pastelroze bank.

Fris & smaakvol: decoratie in appelgroen

De frisse kleur doet denken aan jonge bladeren, sappig gras en het ontwaken van de natuur. Net als de trendkleur “Greenery” is appelgroen ook het symbool van nieuwe hoop. Gemengd met lavendel, geel of roze, brengt decoratie in appelgroen een prachtige lentesfeer in huis.

Glamoureus & mysterieus: deco in smaragdgroen

Smaragdgroen is een zeer elegante kleur groen. De tint is fijn, discreet, zacht en heeft een kalmerende werking. In de juiste dosering creëert het een gezellige sfeer in de ruimte en zorgt het ervoor dat de ruimte groter lijkt.

Tafeldecoratie in groen

Als je je tafeldecoratie in landelijke stijl wilt afronden met een mooie groene tint, zijn donkere kleuren hier bijzonder geschikt. Tafeldecoratie in donkergroen of olijfgroen onderstreept het effect van de landelijke stijl. Het mixt ook mooi met mosterdgeel. Zorg ervoor dat je niet te sterke contrasten in de decoratie integreert. Tafeldecoratie in groen en wit is bijvoorbeeld niet aan te raden, het geheel wordt dan te druk. Kies voor een crèmekleurige tint of een gebroken wit als basis om het groen te laten schitteren.

Wanddecoratie in groen

Groene decoratie is niet alleen fantastisch op tafel, maar ook aan de muur! Of het nu gaat om patroonbehang in tropische stijl of om decoratieve groene bladeren, die je in een lijst aan de muur hangt, wanddecoratie in groen is magisch. De ingelijste bladeren zijn momenteel zeer in trek en deze groene wanddecoratie kan gemakkelijk zelf gemaakt worden. Droog en pers de groene bladeren een nacht lang (of langer) en klem ze vervolgens in een glazen fotolijstje. Voilà: jouw persoonlijke “Floating Herbarium” is klaar!

De groene oase: badkamer decoratie in groen

De badkamer kan met planten worden omgetoverd tot een groene oase van welzijn. Een frisse groentint, zoals sappig appelgroen, geeft de kamer een extra dosis frisheid. Varens en palmen zijn bijzonder geschikt voor deze ruimte, omdat ze ongevoelig zijn voor warmte en vocht. Maar snijbloemen zien er ook prachtig uit in een groene glazen vaas naast de spiegel.

Groen licht voor groene decoratie – de mooiste producten  

Hebben wij je kunnen je inspireren om te kiezen voor groene decoratie? In onze online winkel op WestwingNow vind je een mooie selectie van groene decoratie die je huis er nog stijlvoller uit laat zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van groene wanddecoratie? Met groene decoratie uit onze Westwing collectie kun je alle kanten op! Wij wensen je veel plezier bij het scrollen, shoppen en inrichten!