Kinderkamer in blauw met verschillende decoraties

Wat is de droom van elk kind? Een gezellige, persoonlijke kinderkamer die niets te wensen overlaat. Naast de benodigde meubels en accessoires, is de aankleding van de wanden belangrijk. Betrek je kinderen bij het inrichten en aankleden van hun kamer! Zelfs de allerkleinsten zullen veel plezier hebben in het versieren van de wanden in de kinderkamer. Bij babykamers zal je zelf het voortouw moeten nemen, maar als de kinderen ouder zijn, zullen ze je graag helpen met de decoratie. Laat Westwing je inspireren om de wanden in de kinderkamer met eenvoudige middelen een nieuwe look te geven.

Wandstickers voor kinderkamers

Met wandstickers kan je de muren in de kinderkamer opfleuren. Met deze decoratieve elementen wordt het heel gemakkelijk een grote verscheidenheid aan motieven op de muur tevoorschijn te toveren. Wandstickers in de kinderkamer zijn ideaal om het ontwerp voor je muren aan te passen aan een favoriet thema. Favoriete figuren zoals piraten, superhelden of prinsessen kunnen zo gemakkelijk hun weg vinden naar de slaapkamer van je kinderen.

Je kent zelf je kind of kleinkind het beste! Dus kies voor het favoriete onderwerp, motief of patroon van je kind. Of je de meisjeskamer nu vol wilt plakken met auto’s, princessen of sterren of de jongenskamer met dino’s, piraten of ridders; er zijn voor elk kind passende wandstickers te vinden. Het grootste voordeel van wandstickers in de kinderkamer is dat ze gemakkelijk van de muren kunnen worden verwijderd als dat nodig is. Zo kan het wandontwerp in de kinderkamer altijd gemakkelijk worden veranderd als je kinderen nieuwe interesses ontwikkelen.

Een kleine tip: denk na over hoe de wandstickers zichtbaar zijn of worden afgedekt door meubels.

Baby aan boord

Voor de babykamer kies je eerder wandstickers in zachte kleuren of met rustige patronen. Deze kunnen de ruimte stijlvol en sfeervol maken. Hier kan je je baby beter niet omringen met felle kleuren of drukke patronen.

Lichtblauwe kinderkamer voor jongens met hoogslaper en poefs

Behang: kinderkamerwanden gemakkelijk opfrissen

Het ontwerp van het behang in de kinderkamer, kan kleurrijk en dynamisch zijn. Het is een goed idee om een of twee wanden van de kinderkamer te bedekken met grappig en mooi behang en de rest van de wanden rustig, effen te houden. De mogelijkheden aan patronen, kleuren en figuren zijn talrijk, hier vind je meer opties dan voor wandstickers.

  • Verander een hoekje in de kinderkamer in een blauw en levendig aquarium.
  • Of houdt jouw kind van exotische dieren zoals leeuwen en panters? Gebruik dan behang in jungle-stijl!
  • Ook met een klassieke boerderij met koeien, varkens en paarden kan je de wanden van de kinderkamer bekleden.
  • Hebben jouw kinderen een favoriet boek? Dan kan je de wereld uit dat boek in een oogwenk tot leven brengen met een bijpassende kinderkamerdecoratie.
  • Natuurlijk zijn er ook eenvoudigere behang-varianten. Vlinders die over de muren vliegen of kleine, kleurrijke ballonnen die op een hemelsblauwe achtergrond zweven!

Wil je niet de hele muur behangen? Kies dan in de kinderkamer voor een smallere behangrand met een leuk motief dat over het schilderwerk heen gehangen wordt. Een kleine ruimte wordt op die manier niet te druk door een groot patroon, maar krijgt wel een persoonlijke touch.

Laat het stylen aan de kinderen over

Waarom laat je het stylen van de wand in de kinderkamer niet gewoon aan de kleintjes zelf over? Een uitstekende manier om dit te doen is door te kiezen voor een magneetbord in de kinderkamer. De kleintjes kunnen hier hun creativiteit de vrije loop laten en verschillende tekeningen, foto’s of afbeeldingen bevestigen. Als de kinderen al naar school gaan, kun je hier ook aantekeningen, diploma’s en foto’s ophangen. Magnetische borden zijn een uitstekend decoratief element voor aan de wand van de kinderkamer, ze zijn bovendien goedkoop en eenvoudig te bevestigen.

Een andere mogelijkheid om het wandontwerp in de kinderkamer aan de kinderen over te laten, is met een kurken prikbord. Deze dient hetzelfde doel als een magnetisch bord, maar hier worden de notities en foto’s bevestigd met kleine spelden. Omdat kleine kinderen zich aan de speldjes kunnen verwonden, is een kurkwand best voor oudere kinderen geschikt. Kinderen die al naar school gaan en zich bewust zijn van de risico’s van scherpe en puntige voorwerpen kunnen hier wel mee omgaan. Kurken prikborden zijn een uitstekend element voor het stylen van de kinderkamerwand én heel sfeervol.

Ook een krijtmuur is een leuk alternatief voor een creatieve wand in de kinderkamer. Schilder eenvoudigweg een muur met speciale krijtverf en met gekleurde krijtjes kunnen je kinderen nu zelf de muur naar wens vormgeven. En als er een nieuw kunstwerk op de muur moet worden gemaakt, veeg je het oude eenvoudig weg met water of een wisser.

Andere mogelijkheden voor de wand in de kinderkamer

Niet alleen met behang of wandstickers kan je de muren decoreren. Voor een kinderkamer zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de accessoires! Een kleurrijke klok bijvoorbeeld, is zowel praktisch als mooi. Verder kan je veel mooie foto’s of posters ophangen. Bekende stripfiguren of grappige dieren zijn populaire motieven. Ook leuk: maak samen met je kind een schilderij! Stem het thema van het schilderij af op het ontwerp van de kinderkamer of laat de kleintjes er gewoon op tekenen. Tot slot zijn levendige boekenplanken ook leuke sfeermakers en perfect om decoratieve objecten op te zetten. Ze kunnen ook gevuld worden met kleurrijke manden en knuffels.

Geef de wanden in de kinderkamer een persoonlijk tintje door te werken met de eerste letters of de volledige naam van je kind. Of het nu gaat om stickers met initialen of gepersonaliseerde wandobjecten: er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden! Je kan ook foto’s van vrienden en familieleden in kleurrijke fotolijstjes ophangen. Laat je inspireren en geef je wanden de look die jij en je kids wensen.

Welke kleur verf voor de wand van de kinderkamer?

Als je een wand in de kinderkamer wil schilderen, moet je er niet alleen voor zorgen dat de kleuren passen bij de meubels en decoratie in de kamer. Er moet ook rekening worden gehouden met het effect van de kleuren! Signaalkleuren zoals rood, oranje of sterk geel en groen kunnen een dominante en prikkelende werking hebben. In kamers waar je kinderen tot rust moeten komen en hun batterijen moeten opladen, zijn rustgevende kleuren een beter optie. Als je binnen het zachte palet van pasteltinten blijft, kun je elke kleur gebruiken.

Het aankleden van de wanden in de kinderkamer is erg leuk voor zowel jong als oud! Het is dus een goed idee om samen met de hele familie aan de slag te gaan! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal van top interieurmerken!