Roze pouf met tijdschriften en lamp voor witte ramen

Mama is de beste! Geen ander persoon op deze wereld houdt zo onvoorwaardelijk veel van ons als onze moeder. Het is de hoogste tijd om deze bijzondere persoon in het zonnetje te zetten met een liefdevolle verrassing of een uniek cadeau voor mama. Voor haar verjaardag, kerst of gewoon zomaar. Onze interieurexperts hebben niet alleen verstand van interieur, maar ook van cadeautrends. Niets is mooier dan de ogen van je eigen moeder te laten stralen. Laat je inspireren door onze cadeau ideeën voor haar!

Cadeautips voor moeders – omdat mama de beste is!

Omdat moeders vaak alles al hebben is het niet zo makkelijk om een geschikt cadeau voor je moeder te vinden. Of het nu voor Kerstmis, haar verjaardag of Moederdag is. Naast onze moederdag ontbijt tips, tips voor moederdag gedichten en knutselwerk voor moederdag vind je in onze top 10 van geschenken voor je moeder zeker een geschikt cadeau.

Cadeau voor moeders: onze 10 favoriete ideeën om mama te verrassen

 1. De klassieker: een prachtig boeket bloemen. En een bijpassende vaas die past bij de stijl van je moeder.
 2. Een exclusief wellnesspakket: met een geurkaars of wierookstokjes, een badschuim en een deken.
 3. Een foto: een foto in zwart-wit van de favoriete vakantiebestemming van je moeder in een stijlvol lijstje.
 4. Elegant thee- of koffieservies: vergezeld van een zelfgemaakte taart, waar je samen van kunt genieten.
 5. Zachte handdoeken: in combinatie met een lekker stuk handzeep waarmee ze haar badkamer kan decoreren.
 6. Theepot & verse thee: voor haar dagelijkse theemoment met jou!
 7. Een prachtige lantaarn: Perfect voor het terras of balkon. Ook ideaal als cadeauset met bijpassende kaars en lichtslinger.
 8. Kookboek: met een kookboek maak je elke moeder blij. Je maakt haar helemaal blij als jij een van de recepten speciaal voor haar gaat koken!
 9. Een stijlvol koffiekopje: hiermee denkt ze bij elke kop koffie aan jou!
 10. Een koffietafelboek: deze kan ze als decoratie op de salontafel leggen. Dat maakt ook indruk op haar vriendinnen!

Mama loves you – love her back!

Het hoeven niet altijd originele cadeaus voor mama te zijn. Moeders zijn het gelukkigst als ze tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen. Dus bak bijvoorbeeld een heerlijke taart voor haar en eet ‘m samen met haar op!

Zelfgemaakt: een persoonlijk cadeau voor mama

Een verjaardagscadeau voor je moeder, dat uit het hart komt en met liefde is gemaakt – voor veel moeders is dit veel waardevoller dan materiële zaken. Laat je creativiteit de vrije loop. En investeer tijd en aandacht in een liefdevol geschenk voor je moeder.

Is jouw moeder de meest ijverige vrouw die je kent? Trakteer haar op een ontspannen verwenmiddag bij haar thuis: een maskertje, massage en een complete high tea. Kleed haar huis aan met geurkaarsen, leuke foto’s van jullie samen en zet een gezellig muziekje aan op de achtergrond.

Wat geef ik mijn moeder voor haar verjaardag?

Het beste verjaardagscadeau voor mama hoeft niet duur te zijn, maar het moet wel uit het hart komen. Als je niet weet wat je je moeder als verjaardagscadeau kunt geven – vraag het haar dan. Vaak hebben moeders wel een wensenlijstje liggen. Als je moeder niet weet wat ze wil hebben, denk dan na over wat haar gelukkig maakt. Heeft ze speciale hobby’s? Vindt ze wandelen leuk bijvoorbeeld? Een activiteit cadeau geven is altijd leuk. Natuurlijk hoef je je moeder geen parachutesprong te geven. Maar een moeder-kinddag met een bezoek aan haar favoriete restaurant, een kleine stadswandeling en daarna een bioscoopbezoek zal ze zeker leuk vinden!

Kerst cadeau voor mama

Geef herinneringen weg! Maak een album vol foto’s, uitspraken en andere herinneringen van jou en je moeder. Ook een foto van jou en je broers en zussen in een mooie lijst is een bijzonder kerstcadeau voor je moeder. Wil je iets samen met je broers en/of zussen geven? Trakteer je moeder op een compleet wellnessweekend in een prachtig hotel aan zee. Door het cadeau gezamenlijk te geven, is het budgettair haalbaar.

In onderstaande video laten we zien hoe je het cadeau mooi kunt inpakken:

Cadeau mama: 3x tips voor cadeauverpakking & -decoratie

Naast de inhoud van een geschenk, telt ook de verpakking. Met liefdevolle details en een seizoensgebonden stijl laat je de ogen van je moeder stralen zodra je het cadeau overhandigt. Lees onze drie tips voor een perfecte cadeauverpakking:

 • Tip 1: maak je eigen cadeaupapier! Wat dacht je ervan om het cadeau van je moeder stijlvol te verpakken in oude bladmuziek of mooi krantenpapier? Kaarten of oude stadskaarten zijn ook een stijlvol alternatief voor het klassieke inpakpapier.
 • Tip 2: linten zijn een must! Je kunt er een kruis van maken maar er zijn ook alternatieve strikmogelijkheden. Alles is hier toegestaan.
 • Tip 3: cadeaus kunnen vaak niet zo mooi verpakt worden vanwege hun vorm. Als dit het geval is, doe het cadeau voor je moeder in een kartonnen doos en pak de doos stijlvol in.

Ben je een stapje verder gekomen in je zoektocht naar een geschikt cadeau voor je moeder? En ben je nog op zoek naar cadeau inspiratie voor je oma, zus, schoonzus, vriendin en schoonmoeder? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste cadeaus om hen te verrassen!