Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!

DIY

Objecten die wij zelf maken zijn altijd mooier dan iets dat iedereen kan kopen. Of het nu gaat om decoratie, meubels of woningtextiel: veel Home & Living producten kunnen makkelijk zelf worden gemaakt of verfraaid. Hier vind je tal van ideeën voor jouw volgende DIY Home & Living project. Wij wensen jou veel plezier bij het opdoen van inspiratie!

Bij DIY, do it yourself, draait alles om zelf doen, zelf maken. Een object, woonaccessoire of meubel dat je zelf gemaakt hebt heeft bovendien meer emotionele waarde dan het dertien in een dozijn product dat iedereen kan kopen. Of het nu gaat om decoratie, meubels of woontextiel, kaarsen, tuinbanken, een radiatorombouw of lampen: veel Home & Living producten kunnen heel eenvoudig zelf worden gemaakt.

Ook kun je jouw oude items soms met een klein beetje creativiteit een geheel nieuwe look geven. Hier vind je veel ideeën voor jouw volgende DIY Home & Living project. Wij wensen jou veel plezier bij het opdoen van inspiratie voor DIY’s voor in en om het huis!

Wat betekent DIY?

DIY is een afkorting voor do it yourself, doe het zelf. Of je nu een creatief type bent, of juist twee linkerhanden hebt als het aankomt op klussen en knutselen; voor iedereen zijn er ideeën te verzinnen voor het zelf maken van producten of meubels. Ben je altijd op zoek geweest naar creatieve projecten voor ruimte-oplossingen of decoratie?

Onze DIY projecten bieden jou de mogelijkheid om jouw creativiteit de vrije loop te laten en persoonlijke, originele objecten te creëren. Denk je dat deze niet geschikt zijn voor jou? Is handwerk nooit jouw ding geweest? Geen enkel probleem! Onze instructies zijn heel eenvoudig en haalbaar voor iedereen. Van echte doe-het-zelvers tot onhandige Harrie’s.

Het leuke aan DIY’s

DIY’s zijn niet alleen leuk omdat je hiermee geweldig items kunt creëren. Je maakt je interieur persoonlijk, origineel en uniek. Je kunt de items volledig naar jouw wens maken. Jouw favoriete kleuren, formaat, materiaal en stijl. Daarnaast is het klussen zelf een erg leuke bezigheid.

Creatief bezig zijn verfrist de geest en zorgt voor een gevoel van voldoening. Zoek DIY-projecten die bij jou passen voor elke ruimte in je huis; van klusjes voor de tuin en projecten voor de woonkamer tot handigheidjes voor de badkamer of praktische oplossingen voor de kinderkamer.

Soorten DIY-projecten

Er zijn allerlei soorten DIY-projecten. Van DIY’s om te doen met kinderen tot het zelf maken van meubels voor je nieuwe huis. Maar ook praktische DIY tips voor bijvoorbeeld het verwijderen van kaarsvet en een gordijnrails ophangen of een plank blind ophangen vind je bij Westwing. Ontdek de mogelijkheden hieronder maar eens!

DIY meubels

Wil je jouw meubels een persoonlijke touch geven? Bij ons vind je verschillende ideeën en instructies om de laatste hand te leggen aan de afwerking van het meubilair. Maak eens een nachtkastje, pallet bank of boekenkast. Misschien wil je het hoekje bij de vensterbank wel opleuken (én benutten) door er een vensterbank zitje van maken? Of wat dacht je van het maken van een tuintafel voor het perfecte buitendiner? Kan je oude kast wel een update gebruiken? In ons artikel ontdek je een 9-stappenplan voor het verven van meubels.

DIY accessoires

Ga aan de slag om zelf geurzakjes, een lamp of kaars te maken.

DIY decoratie

Mooie decoratie kan eenvoudig zelf gemaakt worden naar een eigen smaak. Uiteindelijk zal je echt trots zijn op jouw eigen creaties. Denk maar eens aan een fotolijst, droogbloemen of zelf-beschilderd porselein.

Bekijk hoe je een poster kunt ophangen zonder lijst, of ontdek eens of abstract schilderen iets voor jou is!

DIY textiel

Ook als je op zoek bent naar creatieve tips om zelf dekens of kussens te maken, ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben veel leuke ideeën voor het stof te verven of een stoel te bekleden.

DIY seizoenen

Hierbij kun je denken aan zelfgemaakte kerstversiering, paasdecoratie, adventkalenders of nieuwjaarskaarten. Maar ook voor de lente, winter, herfst en zomer kun je specifieke DIY’s verzinnen.

DIY geschenken

Wil je jouw geliefden een heel origineel cadeau geven? Wat denk je van een zelfgemaakte kalender, verjaardagskalender, bureau organizer of krans? Persoonlijke geschenken of wenskaarten zijn altijd een heel goede idee. Men merkt dat ze met veel liefde en moeite gemaakt zijn.

Denk maar eens aan het sinterklaasgedicht. Met onze stap-voor-stap instructies en materiaaloverzichten worden de doe-het-zelf handwerken erg leuk!

Recycle DIY

Je hoeft niet persé from scratch te beginnen, wanneer je een leuke doe-het-zelf project wilt doen. Heel vaak heb je veel al in huis waarmee je creatief aan de slag kunt gaan. Verf een houten kastje in een nieuwe frisse kleur of vernieuw de knoppen van je commode. Pas de deuren van je keukenkasten aan of verf je handdoeken in een fijn lentekleurtje.

Door iets bestaands te updaten of upgraden, ga je een minder groot project aan en geef je toch je interieur een fijne nieuwe look.

Onze DIY technieken

Of het nu gaat om schilderen, handwerk, macramé, punniken, naaien of breien – bij ons vind je verschillende ideeën met doe-het-zelf technieken. Ook als echte hobbyschilder zit je bij ons goed. Unieke effecten kunnen worden bereikt met een nieuwe verflaag of een mooie vernis. Wil jij wel eens zelf een wasmiddel of zeep maken? Of wil je je huis spiritueel reinigen met brandende salie? Voor iedereen is bij Westwing een leuk, inspirerend, praktisch of creatief DIY-project te vinden.

Begin nu: Doe-het-zelf

Wil je iets speciaals voor jouw huis creëren? Bijvoorbeeld iets dat niemand anders in precies hetzelfde heeft? Maak van jouw huis een mooiere en persoonlijkere ruimte. Alles wat je nodig hebt zijn onze creatieve ideeën en instructies. We hebben een groot aantal spannende doe-het-zelf projecten die wachten om door jou ontdekt en gerealiseerd te worden.

Onze artikelen bevatten levendige foto’s, tips en instructies waardoor het doe-het-zelf project een kinderspel wordt.

Voordelen van doe-het-zelf projecten

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan een mooi huis. Upcycling en hergebruiken wordt erg leuk met onze mooie doe-het-zelf tips! De creatieve ideeën die wij voor jou hebben verzameld zijn eenvoudig, betaalbaar en inspirerend!

Andere voordelen van onze doe-het-zelf projecten zijn de uitwerking van persoonlijke voorstellingen en de implementatie van creatieve ideeën. Wij bieden jou de inspiratie, maar laten jou de ruimte voor eigen ideeën. Onze leukste doe-het-zelf projecten brengen meer flair in jouw huis.

Wij wensen jou veel plezier met de DIY ontwerpen!